FbPixel

Cikkek

Összesen 168 db cikk

Miért fontos, és mi történik a személyes esztétikai konzultáción?

Miért fontos, hogy tervezett szépészeti beavatkozásainkat körültekintő esztétikai konzultáció előzze meg?

Az esztétikai orvoslás napról-napra fejlődik. Az új gépek és eljárások mellett a szakma folyamatosan az alapanyagok és hatóanyagok fejlesztésén dolgozik. Nem csoda, ha egyre nehezebb tájékozódni az újabbnál újabb kezelések között, és a sokszor egymásnak ellentmondó információk, vélemények sem segítenek. Sok idő, energia és pénz megspórolható, ha megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberekhez fordulunk. A hiteles információknak köszönhetően a konzultációk alkalmával a felmerülő kételyek, tévhitek magyarázatot kapnak, a félelmek eloszlanak.

Tovább

Atheroma, más néven faggyúmirigy vagy kásadaganat

Az atheroma egy jóindulatú, közvetlenül a bőr alatt elhelyezkedő, tömör, tokkal rendelkező elváltozás. Leggyakrabban az fejbőrön, nyakon, törzsön jelenik meg. A gyulladás és fertőződés kockázata miatt veszélyes, ha (pl. egy pattanással összetévesztve) nyomkodni, vakarni kezdjük. A begyulladt képlet sok baj forrása lehet!

Tovább

Cutaneous larva migrans – Egzotikus nyaralásokról nem ritka, hogy ezt a bőrbetegséget is magunkkal hozzuk

Ha egy-egy egzotikus utazást követően - ahol gyakran mezítláb sétáltunk a parti homokban -, testünkön piros, fonal-szerűen terjedő, erősen viszkető képleteket jelennek meg, jó eséllyel ún. cutaneous larva migrans-al van dolgunk. Rendelőnkben egyre többször találkozunk ezzel a tipikusan trópusi bőrbetegséggel.

Tovább

A leggyakoribb kérdések a sipolyról

Amint valakinél sipolyt (vagy fisztulát) diagnosztizálnak, rengeteg kérdése merül fel: Mi ez, miért van ez, hogyan alakult ki, és mit lehet, kell most tennem? Cikkünkben igyekszünk válaszolni a leggyakoribb kérdésekre!

Tovább

Sipoly, fisztula  - Eredete többnyire bizonytalan, kezelése azonban elkerülhetetlen!

A sipoly nem ritka betegség, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint évente 50 000-100 000 új eset fordul elő. Kialakulásának oka a legtöbb esetben ismeretlen, jelenléte jóval túlmutat egy kellemetlen állapoton - ha kezeletlenül hagyjuk, további súlyos szövődményeket okozhat.

 

Tovább

Nyárutó – A nyárvégi (vissza)tápláló bőrápolásról

A nyár minden bőrtípust megvisel, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk óvatosak. Hogy minimalizáljuk az évszak bőrkárosító, -öregítő nyomait ideje figyelmet fordítani a megfelelő (vissza)táplálásra. Íme néhány dolog, hogy bőrünk nyár végére is a legjobban nézzen ki.

Tovább

Vitiligo – Lassítható, megállítható a terjedése

A napsütéssel, jó idővel együtt előkerülnek az ujjatlan pólók rövidnadrágok, rövidebb szoknyák. Mindez nem csak azzal jár, hogy bőrünk védelmét is fokoznunk kell, de láthatóvá válnak eddig esetleg rejtett bőrtüneteink is, mint pl. a vitiligo.

Tovább

HArmonyCa™ – Kettős hatású hibrid-filler

Az új HArmonyCa hibrid-filler kettős hatásával segít, hogy az arcbőr visszanyerje fiatalságát. A hialuronsav (HA) volument ad, a kalcium-hirdoxiapatit (HaCa) a kollagéntermelés serkentésével javítja a bőr szerkezetét. A speciális töltőanyag az arc oldalsó és alsó részét képes látványosan megemelni, így segíti az állkontúr és az orca definiálását.

Tovább

Hullámmasszázs – Alakformálás, bőrfeszesítés és méregtelenítés fokozott hatékonysággal

A hullámmasszázs a szervezet nyirokkeringését fokozva segíti a méregtelenítést, erősíti a kötőszöveteket és csökkenti az egyenetlen bőrfelületeket így jelentősen növeli a különböző alakformáló eljárások hatékonyságát. Segítségével gyorsabban érhetünk el látványos eredményt: csökken vagy teljesen eltűnik a narancsbőr, feszesebbé, rugalmasabbá válik a bőr. Érdemes tehát kombinált kezelésekben gondolkodni.

Tovább

Hullámmasszázs – A még hatékonyabb alakformálásért 

A gépi alakformáló eljárások önmagukban is látványos eredményt ígérnek. Hatékonyságuk azonban tovább fokozható olyan kiegészítő kezelésekkel, mint a hullámmasszázs. A nyirokkeringést fokozó gépi masszázzsal kombinált eljárásokkal gyorsabban érhetünk el látványos eredményeket, akár bőrfeszesítésről, cellulit kezelésről vagy zsírbontásról van szó.

Tovább

Legfrissebb cikkek