FbPixel

Cikkek

  • Kategória: Blog

Összesen 72 db cikk

Miért érzékenyebb a bőrünk télen?

Bőrünk - mint legnagyobb érzékszervünk - reagál a hőmérsékleti és környezeti változásokra. A téli időszakban sokkal érzékenyebbé válik, olyan bőrállapotok, bőrbetegségek is megjelenhetnek, felerősödhetnek, amik máskor nem, vagy csak elhanyagolható mértékben mutatkoznak. Az ekcémás, rosaceás és seborrheás tünetek súlyosbodnak ilyenkor, főként a gyermekek és idősebbek esetében. Mi ennek az oka, mikor forduljunk orvoshoz, hogyan védhetjük bőrünk?

Tovább

Biztonságos és tartós megoldás a körömgomba kezelésére

Az őszi-téli időszak, amikor többnyire zárt, olykor szűk cipőt hordunk, megnöveli a körömgomba előfordulását. A gomba kezelése nehéz feladat és gyakran vissza is fertőződhet a körömlemez. A helyi kezelés mellett a gyógyulás kérdéses,  éveken keresztül is elhúzódhat. A rendelőnkben is alkalmazott lézeres eljárás újabb hatékony terápiás lehetőség a gyógyszeres kezelés helyett.

Tovább

Miért fontos, és mi történik a személyes esztétikai konzultáción?

Miért fontos, hogy tervezett szépészeti beavatkozásainkat körültekintő esztétikai konzultáció előzze meg?

Az esztétikai orvoslás napról-napra fejlődik. Az új gépek és eljárások mellett a szakma folyamatosan az alapanyagok és hatóanyagok fejlesztésén dolgozik. Nem csoda, ha egyre nehezebb tájékozódni az újabbnál újabb kezelések között, és a sokszor egymásnak ellentmondó információk, vélemények sem segítenek. Sok idő, energia és pénz megspórolható, ha megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberekhez fordulunk. A hiteles információknak köszönhetően a konzultációk alkalmával a felmerülő kételyek, tévhitek magyarázatot kapnak, a félelmek eloszlanak.

Tovább

Cutaneous larva migrans – Egzotikus nyaralásokról nem ritka, hogy ezt a bőrbetegséget is magunkkal hozzuk

Ha egy-egy egzotikus utazást követően - ahol gyakran mezítláb sétáltunk a parti homokban -, testünkön piros, fonal-szerűen terjedő, erősen viszkető képleteket jelennek meg, jó eséllyel ún. cutaneous larva migrans-al van dolgunk. Rendelőnkben egyre többször találkozunk ezzel a tipikusan trópusi bőrbetegséggel.

Tovább

A leggyakoribb kérdések a sipolyról

Amint valakinél sipolyt (vagy fisztulát) diagnosztizálnak, rengeteg kérdése merül fel: Mi ez, miért van ez, hogyan alakult ki, és mit lehet, kell most tennem? Cikkünkben igyekszünk válaszolni a leggyakoribb kérdésekre!

Tovább

Nyárutó – A nyárvégi (vissza)tápláló bőrápolásról

A nyár minden bőrtípust megvisel, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk óvatosak. Hogy minimalizáljuk az évszak bőrkárosító, -öregítő nyomait ideje figyelmet fordítani a megfelelő (vissza)táplálásra. Íme néhány dolog, hogy bőrünk nyár végére is a legjobban nézzen ki.

Tovább

Vitiligo – Lassítható, megállítható a terjedése

A napsütéssel, jó idővel együtt előkerülnek az ujjatlan pólók rövidnadrágok, rövidebb szoknyák. Mindez nem csak azzal jár, hogy bőrünk védelmét is fokoznunk kell, de láthatóvá válnak eddig esetleg rejtett bőrtüneteink is, mint pl. a vitiligo.

Tovább

Hullámmasszázs – Alakformálás, bőrfeszesítés és méregtelenítés fokozott hatékonysággal

A hullámmasszázs a szervezet nyirokkeringését fokozva segíti a méregtelenítést, erősíti a kötőszöveteket és csökkenti az egyenetlen bőrfelületeket így jelentősen növeli a különböző alakformáló eljárások hatékonyságát. Segítségével gyorsabban érhetünk el látványos eredményt: csökken vagy teljesen eltűnik a narancsbőr, feszesebbé, rugalmasabbá válik a bőr. Érdemes tehát kombinált kezelésekben gondolkodni.

Tovább

Férfi bőrápolás - egyszerű napi rutin

Sok férfiban él a tévhit, hogy a rendszeres bőrápolás bonyolult és időigényes feladat. Az igazság azonban az, hogy egy egyszerű napi rutin is hatékony segítség az egészséges és  ápolt bőr megőrzéséhez.

Tovább

Fehérjeporok fogyasztása – A bőrünkre megy?

Akár életformáról van szó, akár fogyás, életmódváltás vagy egészségügyi okok miatt vetjük bele magunkat az intenzív edzésbe, előbb-utóbb előkerül a különböző étrendkiegészítők, fehérjeporok fogyasztásának kérdése. S bár a magas fehérjetartalmú étrend segíthet az izmok építésében, a mérték és a minőség itt is fontos, hiszen a bőrünkre is hatással lehet túlzásba vitt fogyasztásuk.

Tovább