FbPixel

Cikkek

  • Kategória: Blog

Összesen 76 db cikk

Vitiligo – Lassítható, megállítható a terjedése

A napsütéssel, jó idővel együtt előkerülnek az ujjatlan pólók rövidnadrágok, rövidebb szoknyák. Mindez nem csak azzal jár, hogy bőrünk védelmét is fokoznunk kell, de láthatóvá válnak eddig esetleg rejtett bőrtüneteink is, mint pl. a vitiligo.

Tovább

Hullámmasszázs – Alakformálás, bőrfeszesítés és méregtelenítés fokozott hatékonysággal

A hullámmasszázs a szervezet nyirokkeringését fokozva segíti a méregtelenítést, erősíti a kötőszöveteket és csökkenti az egyenetlen bőrfelületeket így jelentősen növeli a különböző alakformáló eljárások hatékonyságát. Segítségével gyorsabban érhetünk el látványos eredményt: csökken vagy teljesen eltűnik a narancsbőr, feszesebbé, rugalmasabbá válik a bőr. Érdemes tehát kombinált kezelésekben gondolkodni.

Tovább

Férfi bőrápolás - egyszerű napi rutin

Sok férfiban él a tévhit, hogy a rendszeres bőrápolás bonyolult és időigényes feladat. Az igazság azonban az, hogy egy egyszerű napi rutin is hatékony segítség az egészséges és  ápolt bőr megőrzéséhez.

Tovább

Fehérjeporok fogyasztása – A bőrünkre megy?

Akár életformáról van szó, akár fogyás, életmódváltás vagy egészségügyi okok miatt vetjük bele magunkat az intenzív edzésbe, előbb-utóbb előkerül a különböző étrendkiegészítők, fehérjeporok fogyasztásának kérdése. S bár a magas fehérjetartalmú étrend segíthet az izmok építésében, a mérték és a minőség itt is fontos, hiszen a bőrünkre is hatással lehet túlzásba vitt fogyasztásuk.

Tovább

Az egészséges, ragyogó arcbőr étrendünkről is sokat elárul

Bőrünk tükrözi, mit eszünk, így arra is rávilágít, milyen fontos, hogy ne csak kívülről, de belülről is tápláljuk. Szervezetünk akkor működik a legjobban, ha egészséges, kiegyensúlyozott és tápláló ételekkel látjuk el. Azok számára, akik úgy döntenek, változtatnak étrendjükön - legyen a cél a fogyás vagy az egészségesebb táplálkozás -, jó, ha tisztában vannak azzal is, ez hogyan hathat bőrükre.

Tovább

Száraz vagy dehidratált bőr - mi a különbség? 

Ha szeretnénk minél hosszabb ideig jól érezni magunkat a bőrünkben, érdemes kiismerni, helyesen kezelni, az évszaknak és korunknak megfelelően táplálni. Laikusként a legnehezebb talán azt megállapítani, hogy bőrünk száraz vagy dehidratált, vízpótlásra vagy zsíros védőrétegre van-e szüksége. Cikkünkből kiderül, hogyan állapítható meg könnyen a különbség, és milyen bőrápolás javasolt.

Tovább

Létezhet, hogy allergiás vagyok a hidegre?

A téli időjárás a bőrünkön is nyomot hagy. Szinte mindannyian ismerjük ilyenkor a széltől és a hideg levegőtől kiszáradt, repedezett, fájó-viszkető kézbőr, vagy a száraz, hámló, berepedezett ajkak okozta kellemetlen érzést. Van azonban egy ritkább, talán kevésbé ismert bőrjelenség, amit a köznyelv hidegallergia néven ismer, és melynek tünetei a csalánkiütéstől egészen anafilaxiás reakcióig terjednek!

 

Tovább

Professzionális otthoni bőrápolás

Használjon otthon is nap mint nap professzionális kozmetikumokat! Szakembereink az esztétikai beavatkozások után és az orvosi kozmetikai kezelések alkalmával is ezeket a termékeket alkalmazzák, amelyekben magasabb a hatóanyag tartalom, mint a drogériákban, patikákban kapható termékekben.

Tovább

Cryolipolízis – Eredményes alakformálás még a legkritikusabb területeken is?

Az alakformáló szépészeti kezelések térhódítása töretlen, hiszen ki ne szeretne gyorsan, biztonságosan és kényelmesen megszabadulni a zavaró zsírpárnáktól. Főleg olyan kritikus helyeken, ahol addig se diétával, se edzéssel nem ért el látványos eredményt! A zsírfagyasztáson alapuló cryolipolízis kezelések hatékonyságáról sokat hallani, de miért válasszuk ezt az eljárást? Szakembereinket faggattuk a „cryo” titkáról.

Tovább

Mi ronthatja a rosaceas tüneteket és mit tehetünk ellenük?

A rosacea egy gyakori, elsősorban az arcot érintő gyulladásos bőrbetegség. (Ritkábban a szem gyulladásával is társulhat.) Kialakulása leggyakoribb a 30 év feletti nőknél, de ritkán serdülőknél, sőt gyerekeknél is megjelenhet, ahol az acne (pattanásosság) még könnyebb a diagnosztikai tévedés. Összetett háttere miatt nem gyógyítható, de orvosi kezeléssel és életmódbeli változtatásokkal jelentős javulást, akár tartós tünetmentességet érhetünk el. Mondjuk mire figyeljen!

Tovább

Legfrissebb cikkek