FbPixel

Mire elég egy ebédszünet? – Lunch-time kezelésekkel a bőr fiatalságáért, szépségéért

  • Kategória: Blog
Mire elég egy ebédszünet? – Lunch-time kezelésekkel a bőr fiatalságáért, szépségéért

Sokat változott a szépészet az elmúlt években, évtizedekben. Az élet számos területéhez hasonlóan a kozmetológia is felvette gyorsuló életünk ritmusát: ma már az elérhető új hatóanyagokkal, innovatív eljárásokkal, gépekkel a korábban 2-3 órás kezelések hatását akár 60-90 perc alatt is elérhetjük. – Acsádi Erika és Vizi Georgina kozmetikusainkkal beszélgettünk.

Amikor 25 évvel ezelőtt Acsádi Erika kezdő kozmetikusként dolgozni kezdett, még az iontoforézis és az ultrahang volt a kozmetikai csúcstechnológia. „Ma már össze sem lehet hasonlítani azokat az eljárásokat, anyagokat, technikákat, amelyeket a pályám kezdetén és az utóbbi években használunk. Hatalmas tapasztalat gyűlt össze. A vendégek bőre azonban nem változik, a problémák és a kívánságok is hasonlóak, mint 20 éve: minden hölgy és úr szeretne a lehető legtovább fiatal, friss, ápolt megjelenést.” – osztja meg tapasztalatait a szakember.  

Vizi Georgina az „újgenerációs” kozmetikusok közé tartozik, akik számára már az a természetes, hogy rengeteg gép, eljárás és hatóanyag támogatja a munkát. „Azt tapasztalatom, hogy a vendégeknél a gépi bőrfiatalítás már szinte elvárás. A gépekkel kiegészített kezelésekkel látványos eredményeket érünk el bőrproblémák esetén is. Ma már olyan eljárások és speciális kozmetikumok állnak rendelkezésre, amik segítségével egy kamasznak, fiatal felnőttnek sem kell az aknés vagy gyulladt bőr miatt gátlásokkal küszködnie, hiszen van megoldás.” - hangsúlyozza Georgina.

 

 

Rengeteget változott tehát a szakma az elmúlt évtizedekben. Mi segíti leginkább az eredményes kezeléseket?

AE: Itt a rendelőben az orvosi esztétika mellett orvosi kozmetikával foglalkozunk, ami egy speciális terület és folyamatos innováció jellemzi. A hatóanyagok bevitele jóval hatékonyabb és gyorsabb lett az új gépekkel. Egészen új utakat nyitottak a bőrfiatalításban az olyan eszközök is, mint a CO2 lézer, a Picoway resolve, a Plasmage vagy az Onix rádiófrekvecia.

Mi a különbség az orvosi esztétikai kezelések és a kozmetikai kezelések között?

VG: Az orvosi esztétika a legfejlettebb technológiát – lézert, rádiófrekvenciát, stb. – használja, ami pontos orvosi szaktudást kíván. Ezeknél az eljárásoknál elengedhetetlen az orvosi konzultáció a kezelés megkezdése előtt. Az orvosi kozmetikában ugyanakkor rendkívül magas hatóanyagtartalmú termékekkel dolgozunk és a tűpontosan beállított gépekkel a bőr mélyebb rétegeiben is tudunk hatni, az eredmény így tartósabb és látványosabb is.

AE: Valóban, például a Picoway lézerrel a pigmentfoltok eltávolítása, a bőregyenetlenség kiküszöbölése, a májfoltok halványítása, a bőr regenerációja tökéletesen megoldható. 20 évvel ezelőtt esetleg halványító krémek voltak, de valójában a kozmetika ezekkel a kihívásokkal nem tudott mit kezdeni. Ma azonban már van a kezünkben megoldás. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a modern orvosi esztétikai gépek összetettebb tudást, tapasztalatot és figyelmet igényelnek, mert gyakorlatlan kézben sajnos akár bőrsérüléseket is okozhatnak. Magam is találkoztam már több olyan pácienssel is, akik hozzánk fordultak segítségért egy máshol elrontott kezelés után.

A különböző gépekkel végzett eljárások első hallásra időigényesnek tűnnek. Beleférnek ezek a rendszeres kezelések a mai felgyorsult életünkbe?

AE: Az ápoltságról akkor sem kell lemondanunk, ha sűrű a programunk. A legnagyobb orvosesztétika cégek rengeteg energiát, pénzt és időt fektettek abba, hogy az eljárásokat tökéletesítsék. A modern eszközöknek és hatóanyagoknak köszönhetően így ma már jóval rövidebb idő alatt érhetünk el tartós eredményeket. Egy speciális, többlépcsős arctisztítás, előkészítés majd az aktív 30-45 perces kezelés, illetve a befejező protokoll még egy zsúfolt napirendbe is könnyen beilleszthető és valóban látványos eredménnyel zárul. Ezért is hívja a világ szépészeti szakzsargonja ezeket a kezeléseket „lunch-time” kezeléseknek, mert 1 óra alatt, gyakorlatilag ebédidőben meg lehet valósítani ezeket, a hölgyek pedig még sminkelni is tudnak utánuk.

Ezeknek a gyors – „lunch time” – kezeléseknek a hatékonyságában valóban bízhatunk?

VG: A modern gépekkel fejlesztésénél mindig a hatékonyságnövelés a fő szempont, a gyorsaság csak ezután következhet. Ezeket az eljárásokat, a gépeket és a kozmetikumokat hosszú éveken át tesztelik, követik és tökéletesítik.

AE: A komolyabb orvosi esztétikai kezeléseknél is inkább az előkészítő és utókezelő fázis az, ami az időtartamot növeli, maga a kezelés általában 1 óra alatt megtörténik a rádiófrekvenciás a Picoway vagy a CO2 lézeres kezelések esetében is. Érdemes alaposan átgondolni, hogy mit szeretnénk, milyen eredményre számítunk és mennyi időt tudunk rászánni, majd ennek tükrében dönteni arról, melyik eljárás, kezelés lenne számunkra a legmegfelelőbb.

„Lunch-time” eljárások csak egy-egy kritikus területre koncentrálnak, vagy akár a teljes arc kezelhető velük?

 AE: Vannak kiemelt területre fókuszáló kezelések, mint az Eyecell, amivel a szemkörnyékén 2 hetente 45 perc alatt gyönyörű eredményeket érhetünk el. De például a Carboxy terápia, a Skinbooster vagy a Hamupipőke kezelés az egész arcra hatnak, nagyon finom savas, hámlasztó hatóanyagokkal felfrissítik a bőrt, visszaadják a ragyogását.  

VG: Sokat segítenek, és nagyon jól hatnak az 1 órás kezelések is, de ha összetettebb bőrproblémát szeretnénk megoldani, mint pl. az akné vagy ekcéma kezelése, arra kell a kb. 1,5 órás protokoll. Ugyanakkor akik ilyen problémákkal érkeznek, könnyebben rá is szánják az időt és energiát a gyógyulásra. Ha bőrfiatalításról van szó, inkább azt tapasztalom, hogy néhányan a modern kozmetikai gépekkel szemben bizonytalanok, mert azt gondolják, hogy a plasztikai sebészeti beavatkozás hatékonyabb. Bizonyítékra van szükségük ahhoz, hogy elhiggyék, hogy a kozmetikai- vagy orvosi esztétikai kezelések valóban felveszik a versenyt a plasztikai sebészettel,. Nagyon szeretem azokat a pillanatokat, amikor egy-egy páciensünket az eredmény győzi meg és örömmel, elégedetten néz a tükörbe.

4

Dr. Harmos Centrumban melyek a legkedveltebb ún. „lunch-time” kelezlések?

AE: Kedvelt az Eycell kezelésünk, amit a szemkörnyék felfrissítésére ajánljuk, a Picoway resolve kezeléssel eredményes a pigmentfoltok halványítása, a bőregységesítés, a tág pórusok kezelése, az aknék utáni foltok eltűntetése és a finom ráncok halványítása terén. Az IPL villanófénnyel kitűnően kezelhető a rosacea. Dr. Imrédi Eleonóra és dr. Kuzmanovszki Daniella pedig a Profhilo és RRS hialuronsavas arcfeltöltést végzik a rendelőben.

VG: SkinCeuticals és ClinicCare orvosi kozmetikai kezeléseink között is választhatnak pácienseink, akár a hidratálás, a bőrfiatalítás vagy a gyulladáscsökkentés a cél. A visszajelzések nagyon jók, az eredmény pedig főképp akkor látványos, ha az egy órányi „énidő” három-négy alkalommal megismétlődhet. A bőr feltöltődik, felfrissül, megújul – és úgy látom, sokszor a lélek is.

 

TÉLI KEZELÉSEK

Télen ki kell használni, hogy kevesebb a káros napsugárzás, így az apróbb sérülésekkel járó eljárások esetén sem kockáztatjuk a gyulladást, a pigmentációt, a lassabb regenerálódást. Ilyenkor ajánlottak az IPL, lézer, hámlasztás, mikrotűs és rádiófrekvenciás kezelések.

A kozmetikumok használata kapcsán a táplálóbb és erősebb védelmet adó krémeket javasoljuk. Aki eddig csak szérumot használt, most érdemes már a bőrtípusának megfelelő gazdagabb krémeket is alkalmaznia.

Az egyéni sajátosságoknak megfelelő legideálisabb hatóanyagkombinációk kialakításához érdemes szakemberrel konzultálni.

A Dr. Harmos Centrumban lehetőség van díjmentes kozmetikai konzultációra!
Keresse Acsádi Erikát és Vizi Georginát!

 

Legfrissebb cikkek

Blog kategória

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

A Silhouette Soft™ a csúcsminőséget képviseli a szálazásos eljárások területén. A márka természetesen a különböző nemzetközi szakmai konferenciákon is a legmagasabb képzést kínálja. A legutóbbi budapesti szakmai tréningen az idén 10 éves eljárás legújabb technológiai fejlesztéseivel ismerkedtem meg.

Tovább olvasom
Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Tisztelet a kivételnek, de bárcsak ne a hekk és a lángos szavak jutnának eszünkbe először a belföldi, vízparti nyaralások hallatán. Sajnos azonban már évtizedek óta gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a Balaton parton sétálva, ne egy lángos-sör párossal, vagy palacsinta halommal egyensúlyozó családba botoljunk. Lehet egészségesen is lazítani és élvezni a nyaralást? – Polonkai Zsófia dietetikusunk gyakorlati tippekkel segít, hogyan élvezhető egészségesen a nyaralás!

Tovább olvasom
Fiatalos tekintet sötét karikák nélkül

Fiatalos tekintet sötét karikák nélkül

A szem környékének fiatalsága, üdesége meghatározó, hiszen az arc egyik legfontosabb területéről van szó. Pácienseim körében gyakori panasz a szem alatti karikák, beesettség, püffedtség vagy a táskák kialakulása, amitől a tekintet fáradtnak látszik. Mint mindig, itt is kezelések kombinációjában és egyénre szabott kezelési tervben gondolkodom a legszebb eredmény elérése érdekében. Az árkok kitöltésének egyik kiváló lehetősége a hialuronsav alkalmazása.

Tovább olvasom

Legfrissebb cikkek

Összes kategória

EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

HIFU – High Intensity Focused Ultrasound – az eljárás rég ismert, ez a gép azonban valóban forradalmi. A kezelés során a legújabb és legmodernebb magas intenzitású mélyfókuszált ultrahanggal sebészeti mélységben vagyunk képesek lehatolni a bőr rétegeibe - az izom és a bőr legalsó, már a zsírszövetet is tartalmazó ún. SMAS rétegig - szike nélkül. A szépészeti iparban világelsőként jegyzett dél- koreai gyártó, az EunSung a legmagasabb minőséget garantálja. Egyetlen kezeléssel biztonságos és látványos bőrfiatalító eredményeket érhetünk el mindenfajta külső anyag bevitele nélkül.

Tovább olvasom
Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

A Silhouette Soft™ a csúcsminőséget képviseli a szálazásos eljárások területén. A márka természetesen a különböző nemzetközi szakmai konferenciákon is a legmagasabb képzést kínálja. A legutóbbi budapesti szakmai tréningen az idén 10 éves eljárás legújabb technológiai fejlesztéseivel ismerkedtem meg.

Tovább olvasom
Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Tisztelet a kivételnek, de bárcsak ne a hekk és a lángos szavak jutnának eszünkbe először a belföldi, vízparti nyaralások hallatán. Sajnos azonban már évtizedek óta gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a Balaton parton sétálva, ne egy lángos-sör párossal, vagy palacsinta halommal egyensúlyozó családba botoljunk. Lehet egészségesen is lazítani és élvezni a nyaralást? – Polonkai Zsófia dietetikusunk gyakorlati tippekkel segít, hogyan élvezhető egészségesen a nyaralás!

Tovább olvasom