FbPixel

EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

  • Kategória: Bőrfiatalító, anti-aging kezelések Orvosi esztétika
EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

 HIFU – High Intensity Focused Ultrasound – az eljárás rég ismert, ez a gép azonban valóban forradalmi. A kezelés során a legújabb és legmodernebb magas intenzitású mélyfókuszált ultrahanggal sebészeti mélységben vagyunk képesek lehatolni a bőr rétegeibe - az izom és a bőr legalsó, már a zsírszövetet is tartalmazó ún. SMAS rétegig - szike nélkül. A szépészeti iparban világelsőként jegyzett dél- koreai gyártó, az EunSung a legmagasabb minőséget garantálja. Egyetlen kezeléssel biztonságos és látványos bőrfiatalító eredményeket érhetünk el mindenfajta külső anyag bevitele nélkül.

HIFU_1

Hol hat a HIFU és mennyi ideig tart a kezelés hatása?

A kezelés a bőr különböző rétegeiben apró, kontrollált, pontszerű hősérüléseket hoz létre.

A kezelés során különböző fejekkel dolgozunk a hám, az irha és a bőralja rétegekben 1,5 mm, 3 és 4,5 mm mélységben egészen a SMAS rétegig lehatolva.

  • 1,5 mm mélységben újraépül az elasztin rostszerkezet, a ráncok mélysége csökken.
  • 3 mm mélységben aktiválódnak a kollagén termelésért felelős fibroblaszt sejtek.
  • 4,5 mm mélyen a SMAS réteg feszesítése történik. Ez az a mélység, amely más elektrokozmetikai eljárással nem érhető el, a sebészek is ebben a mélységben dolgoznak lifting műtéteknél.

A kezelés hatása 1-2 évig tart, mivel a bőr saját megújító folyamatait indítja be, katalizálja. A végleges eredmény 3-6 hónap után alakul ki, így félévnél korábban nem érdemes ismételni a kezelést.

Miért érdemes a HIFU kezelést választani komolyabb szépészeti beavatkozás előtt (hialuronsavas töltés, szálazás vagy botox)?

Életkortól, életminőségtől függően adódhatnak olyan mértékű mélyülő ráncok, melyeket nagyon látványosan, de nem százszázalékosan tudunk megemelni, kisimítani. Ebben az esetben a HIFU kombinálható hialuronsavas töltéssel, botoxszal, vagy akár szálbehúzással.

Amennyiben ezen beavatkozások előtt HIFU kezelés történik, sokkal kevesebb töltőanyagra vagy szálra lesz szükség, valamint a töltőanyag az átlagos fél- illetve egy év helyett akár 2-3 évig is a bőrben maradhat.

Miben más a Microson HIFU? Jár -e fájdalommal?

Mivel a soros HIFU gépekkel szemben itt a kezelőfej folyamatos mozgásban van, a beavatkozás nem jár fájdalommal. Kisebb melegséget vagy zsibbadáshoz hasonló érzetet szoktak néhányan említeni, másoknál nincs ilyen tapasztalat sem.

A Microson HIFU Pennel - a soros HIFU-val ellentétben - a száj- és a szemkörnyék is biztonságosan kezelhető, hiszen ez a kezelőfej kisebb, ezért az arc érzékeny területei is precízen elérhetőek.

A kezelés után azonnal feszesebb bőrképet kapunk. A laza szövetek rögtön megemelkednek, és a mélyebb ráncok láthatóan enyhülnek.

A Microson HIFU hosszútávú hatásának kulcsa, hogy a bőr elkezdi helyreállítani önmagát, beindul a kollagén termelés, a kezelést követő 2-6 hónapban a bőr folyamatosan fiatalodik és az eredmény egyre látványosabb lesz.

HIFU_2

Az eljárás alkalmazható:

  • szemöldök és állvonal emelés
  • arcfiatalítás
  • face lifting
  • bőrfeszesítés
  • ránctalanítás

Előkészületek

A kezelést minden esetben személyes konzultáció és állapotfelmérés előzi meg, melyen kizárunk minden lehetséges kontraindikációt.

A kezelés előtt 2-3 héttel már ne történjen más kozmetikai beavatkozás, az orvosi esztétikai beavatkozásokat (botox, hialuron, szálazás) érdemes a kezelés utánra minimum 1 hónap elteltével időzíteni, mivel a frissen betöltött anyagot a HIFU elmozdítja a pozíciójából.

Rendszeres töltések esetén a legoptimálisabb időszak a kezelésre a következő töltés előtti hónap.

Beavatkozás előtt érdemes a szakember által ajánlott tápláló krémeket, vitaminokat használni, valamint mélyhidratáló kozmetikai kezelésen részt venni ezzel is előkészítve a bőrt a HIFU kezelésre.

Fokozott folyadékbevitelre (2-3 liter/nap) van szükség, megnövelt mennyiségű C, D, E vitaminra, valamint cink, szelén és kollagén bevitel javasolt.

Babatervezés esetén a kezelés előtt terhességi teszt elvégzése szükséges, terhesség esetén a kezelés nem végezhető.

Milyen mellékhatása lehet a HIFU kezelésnek?

Látványos külső nyomok nem tapasztalhatók. A kezelést követő 1-2 napban enyhe pirosság, minimális ödéma jelentkezhet, de a mindennapi életet nem befolyásolja.

RRS hialuronsavas arckezelés

RRS hialuronsavas arckezelés

RRS hialuronsav - tökéletes megoldás az érett bőrnek

Keresztkötött hialuronsav speciális aminosavakkal és antioxidánsokkal az üdébb, teltebb, frissebb arcért!

Tovább olvasom
Profhilo kezelés

Profhilo kezelés

Profhilo kezelés - a hilauronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése

A Profhilo kezelés során 5 előre meghatározott, speciális módon kimért bio-esztétikai ponton juttatunk szabadalmaztatott eljárással készült 100% tisztaságú, keresztkötött hialuronsavat a bőrbe, hogy visszadjuk fiatalosságát, üdeségét és feszességét.

Tovább olvasom
Skin booster kezelés

Skin booster kezelés

A Skin booster kezelés a mezoterápiás eljárások közé tartozó anti-aging, vagyis bőrfiatalító kezelés, mely során a bőr mélyebb rétegeiben visszapótoljuk az évek során elveszett hialuronsavat, így javítva a bőr minőségét, vízmegkötő képességét, rugalmasságát, hidratáltságát.

Tovább olvasom

Legfrissebb cikkek

Összes kategória

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

A Silhouette Soft™ a csúcsminőséget képviseli a szálazásos eljárások területén. A márka természetesen a különböző nemzetközi szakmai konferenciákon is a legmagasabb képzést kínálja. A legutóbbi budapesti szakmai tréningen az idén 10 éves eljárás legújabb technológiai fejlesztéseivel ismerkedtem meg.

Tovább olvasom
Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Nyaralás a dietetikus szemével: Együnk változatosan, de mértékkel

Tisztelet a kivételnek, de bárcsak ne a hekk és a lángos szavak jutnának eszünkbe először a belföldi, vízparti nyaralások hallatán. Sajnos azonban már évtizedek óta gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a Balaton parton sétálva, ne egy lángos-sör párossal, vagy palacsinta halommal egyensúlyozó családba botoljunk. Lehet egészségesen is lazítani és élvezni a nyaralást? – Polonkai Zsófia dietetikusunk gyakorlati tippekkel segít, hogyan élvezhető egészségesen a nyaralás!

Tovább olvasom
Fiatalos tekintet sötét karikák nélkül

Fiatalos tekintet sötét karikák nélkül

A szem környékének fiatalsága, üdesége meghatározó, hiszen az arc egyik legfontosabb területéről van szó. Pácienseim körében gyakori panasz a szem alatti karikák, beesettség, püffedtség vagy a táskák kialakulása, amitől a tekintet fáradtnak látszik. Mint mindig, itt is kezelések kombinációjában és egyénre szabott kezelési tervben gondolkodom a legszebb eredmény elérése érdekében. Az árkok kitöltésének egyik kiváló lehetősége a hialuronsav alkalmazása.

Tovább olvasom