FbPixel

EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

  • Kategória: Bőrfiatalító, anti-aging kezelések - arcfiatalítás Orvosi esztétika
EunSung Microson HIFU Pen 2021 – a HIFU rendszerek legújabb generációja

Mikrofókuszált ultrahangos kezelés / HIFU kezelés

HIFU – High Intensity Focused Ultrasound – az eljárás rég ismert, ez a gép azonban valóban forradalmi. A kezelés során a legújabb és legmodernebb magas intenzitású mélyfókuszált ultrahanggal sebészeti mélységben vagyunk képesek lehatolni a bőr rétegeibe - az izom és a bőr legalsó, már a zsírszövetet is tartalmazó ún. SMAS rétegig - szike nélkül. A szépészeti iparban világelsőként jegyzett dél- koreai gyártó, az EunSung a legmagasabb minőséget garantálja. Egyetlen kezeléssel biztonságos és látványos bőrfiatalító eredményeket érhetünk el mindenfajta külső anyag bevitele nélkül.

HIFU_1

Hol hat a HIFU és mennyi ideig tart a kezelés hatása?

A kezelés a bőr különböző rétegeiben apró, kontrollált, pontszerű hősérüléseket hoz létre.

A kezelés során különböző fejekkel dolgozunk a hám, az irha és a bőralja rétegekben 1,5 mm, 3 és 4,5 mm mélységben egészen a SMAS rétegig lehatolva.

  • 1,5 mm mélységben újraépül az elasztin rostszerkezet, a ráncok mélysége csökken.
  • 3 mm mélységben aktiválódnak a kollagén termelésért felelős fibroblaszt sejtek.
  • 4,5 mm mélyen a SMAS réteg feszesítése történik. Ez az a mélység, amely más elektrokozmetikai eljárással nem érhető el, a sebészek is ebben a mélységben dolgoznak lifting műtéteknél.

A kezelés hatása 1-2 évig tart, mivel a bőr saját megújító folyamatait indítja be, katalizálja. A végleges eredmény 3-6 hónap után alakul ki, így félévnél korábban nem érdemes ismételni a kezelést.

Miért érdemes a HIFU kezelést választani komolyabb szépészeti beavatkozás előtt (hialuronsavas töltés, szálazás vagy botox)?

Életkortól, életminőségtől függően adódhatnak olyan mértékű mélyülő ráncok, melyeket nagyon látványosan, de nem százszázalékosan tudunk megemelni, kisimítani. Ebben az esetben a HIFU kombinálható hialuronsavas töltéssel, botoxszal, vagy akár szálbehúzással.

Amennyiben ezen beavatkozások előtt HIFU kezelés történik, sokkal kevesebb töltőanyagra vagy szálra lesz szükség, valamint a töltőanyag az átlagos fél- illetve egy év helyett akár 2-3 évig is a bőrben maradhat.

Miben más a Microson HIFU? Jár -e fájdalommal?

Mivel a soros HIFU gépekkel szemben itt a kezelőfej folyamatos mozgásban van, a beavatkozás nem jár fájdalommal. Kisebb melegséget vagy zsibbadáshoz hasonló érzetet szoktak néhányan említeni, másoknál nincs ilyen tapasztalat sem.

A Microson HIFU Pennel - a soros HIFU-val ellentétben - a száj- és a szemkörnyék is biztonságosan kezelhető, hiszen ez a kezelőfej kisebb, ezért az arc érzékeny területei is precízen elérhetőek.

A kezelés után azonnal feszesebb bőrképet kapunk. A laza szövetek rögtön megemelkednek, és a mélyebb ráncok láthatóan enyhülnek.

A Microson HIFU hosszútávú hatásának kulcsa, hogy a bőr elkezdi helyreállítani önmagát, beindul a kollagén termelés a bőr mélyebb rétegeiben és a felszínen is, a kezelést követő 2-6 hónapban a bőr folyamatosan fiatalodik és az eredmény egyre látványosabb lesz.

Az eljárás alkalmazható:

  • szemöldök és állvonal emelés
  • arcfiatalítás
  • face lifting
  • bőrfeszesítés
  • ránctalanítás
A HIFU jótékony hatását javasolt a következő kezelésekkel kombinálva is alkalmazni:
 
- CO2 vagy IPL kezelést követően optikailag is fokozza az egységesebb bőrfelszínt és bőrszínt (pl: pigmentfoltok, rozácea esetén)
- Ultratone arckezeléssel kombinálva a hosszantartó hatásért
- Dermafix vagy IonToSun kezelések mellé a hatóanyag bevitel fokozására
 
Fontos! A kezelések után fokozott fényvédelem és külső-belső hidratáció javasolt - nagyobb mennyiségű víz bevitellel -, továbbá C-vitamin fokozott szedését és C-vitaminos krémek használatát javasoljuk.
 
A kombinált kezelések esetén kérjen árajánlatot e-mailben vagy telefonon!

 

Előkészületek

A kezelést minden esetben személyes konzultáció és állapotfelmérés előzi meg, melyen kizárunk minden lehetséges kontraindikációt.

Mivel a kezelés fájdalommentes, nem szükséges érzéstelenítés

A kezelés előtt 2-3 héttel már ne történjen más kozmetikai beavatkozás, az orvosi esztétikai beavatkozásokat (botox, hialuron, szálazás) érdemes a kezelés utánra minimum 1 hónap elteltével időzíteni, mivel a frissen betöltött anyagot a HIFU elmozdítja a pozíciójából.

Rendszeres töltések esetén a legoptimálisabb időszak a kezelésre a következő töltés előtti hónap.

Beavatkozás előtt érdemes a szakember által ajánlott tápláló krémeket, vitaminokat használni, valamint mélyhidratáló kozmetikai kezelésen részt venni ezzel is előkészítve a bőrt a HIFU kezelésre.

Fokozott folyadékbevitelre (2-3 liter/nap) van szükség, megnövelt mennyiségű C, D, E vitaminra, valamint cink, szelén és kollagén bevitel javasolt.

Babatervezés esetén a kezelés előtt terhességi teszt elvégzése szükséges, terhesség esetén a kezelés nem végezhető.

Milyen mellékhatása lehet a HIFU kezelésnek?

Látványos külső nyomok nem tapasztalhatók. A kezelést követő 1-2 napban enyhe pirosság, minimális ödéma jelentkezhet, de a mindennapi életet nem befolyásolja.

 

hifu_webcikk

HArmonyCa™ – Kettős hatású hibrid-filler

HArmonyCa™ – Kettős hatású hibrid-filler

Az új HArmonyCa hibrid-filler kettős hatásával segít, hogy az arcbőr visszanyerje fiatalságát. A hialuronsav (HA) volument ad, a kalcium-hirdoxiapatit (HaCa) a kollagéntermelés serkentésével javítja a bőr szerkezetét. A speciális töltőanyag az arc oldalsó és alsó részét képes látványosan megemelni, így segíti az állkontúr és az orca definiálását.

Tovább olvasom
Ellansé - 2in1 ráncfeltöltés és saját kollagén serkentés egyetlen kezeléssel

Ellansé - 2in1 ráncfeltöltés és saját kollagén serkentés egyetlen kezeléssel

Azonnali hatás, hosszútávú kollagén stimuláció, kontúr definiálás, ránccsökkentés. Egészséges, sima, friss és rugalmas bőr. Ezt kínálja az Ellansé – akár hosszú évekig!

Az Ellansé filler azonnali térfogatnövelést és hosszú távú kollagén stimulációt biztosít. A ráncok, redők korrekciója azonnal látható a kezelés után, a saját kollagéntermelés fokozatos serkentése pedig hosszan tartó eredményt nyújt. Az öregedés látható jeleinek csökkentésén kívül hegek halványítására is tökéletesen alkalmas a kezelés.

Tovább olvasom
Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

Felszívódó bioszálak - formálja újra önbizalmát a Silhouette Soft™ kezeléssel!

A Silhouette Soft™ a csúcsminőséget képviseli a szálazásos eljárások területén. A márka természetesen a különböző nemzetközi szakmai konferenciákon is a legmagasabb képzést kínálja. A legutóbbi budapesti szakmai tréningen az idén 10 éves eljárás legújabb technológiai fejlesztéseivel ismerkedtem meg.

Tovább olvasom

Legfrissebb cikkek

Összes kategória

Miért érzékenyebb a bőrünk télen?

Miért érzékenyebb a bőrünk télen?

Bőrünk - mint legnagyobb érzékszervünk - reagál a hőmérsékleti és környezeti változásokra. A téli időszakban sokkal érzékenyebbé válik, olyan bőrállapotok, bőrbetegségek is megjelenhetnek, felerősödhetnek, amik máskor nem, vagy csak elhanyagolható mértékben mutatkoznak. Az ekcémás, rosaceás és seborrheás tünetek súlyosbodnak ilyenkor, főként a gyermekek és idősebbek esetében. Mi ennek az oka, mikor forduljunk orvoshoz, hogyan védhetjük bőrünk? Tovább olvasom
Biztonságos és tartós megoldás a körömgomba kezelésére

Biztonságos és tartós megoldás a körömgomba kezelésére

Az őszi-téli időszak, amikor többnyire zárt, olykor szűk cipőt hordunk, megnöveli a körömgomba előfordulását. A gomba kezelése nehéz feladat és gyakran vissza is fertőződhet a körömlemez. A helyi kezelés mellett a gyógyulás kérdéses,  éveken keresztül is elhúzódhat. A rendelőnkben is alkalmazott lézeres eljárás újabb hatékony terápiás lehetőség a gyógyszeres kezelés helyett.
Tovább olvasom
Miért fontos, és mi történik a személyes esztétikai konzultáción?

Miért fontos, és mi történik a személyes esztétikai konzultáción?

Miért fontos, hogy tervezett szépészeti beavatkozásainkat körültekintő esztétikai konzultáció előzze meg?

Az esztétikai orvoslás napról-napra fejlődik. Az új gépek és eljárások mellett a szakma folyamatosan az alapanyagok és hatóanyagok fejlesztésén dolgozik. Nem csoda, ha egyre nehezebb tájékozódni az újabbnál újabb kezelések között, és a sokszor egymásnak ellentmondó információk, vélemények sem segítenek. Sok idő, energia és pénz megspórolható, ha megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberekhez fordulunk. A hiteles információknak köszönhetően a konzultációk alkalmával a felmerülő kételyek, tévhitek magyarázatot kapnak, a félelmek eloszlanak.

Tovább olvasom