FbPixel

Túlzott izzadás orvosi kezelése szabadalmaztatott onix terápiával

  • Kategória: Kezelési típusok Bőrgyógyászat
Túlzott izzadás orvosi kezelése szabadalmaztatott onix terápiával

Friss, tiszta érzés a hónaljak területén – véglegesen!

Ha Ön is azok közé tartozik, akiknek izzadság- (eccrin) és illatmirigyei (apocrin) túlzottan működnek, ismerős lehet az emiatt jelentkező diszkomfort érzet. Az ONIX rendszer lehetővé teszi, hogy mindössze 1-2 kezeléssel véglegesen megszabaduljon az átnedvesedett blúz vagy ing kellemetlenségétől.

Nincs egyedül!

Egy 2016-os svéd tanulmány szerint a 18-60 év közötti népesség közel 20%-a érintett ebben  a problémában, így a fokozott izzadékonyság (hiperhidrosis) és az ezzel járó kellemetlen szagok által okozott panaszok (osmidrosis) enyhítésére évek óta igyekeznek kíméletes és végleges megoldást kínálni az orvosok.

Mit nyer Ön az ONIX terápiával?

A kezelést követően nincs szükség naponta akár többször is izzadásgátló alkalmazására, biztonságosan megszüntethető a túlzott verejtékezés és az azzal járó kellemetlen érzet, nem lesz oka emiatt szorongani, a terápia után magabiztosan, frissen, komfortosan érezheti magát minden egyes napon, akármekkora kánikula is legyen és akármilyen „izzasztó” helyzetben is van.

Újdonság az orvosi eljárások között

Korábban 6-8 havonta ismétlődő injekciós kezelésekkel, illetve hegeket okozó és lassabb (kb. 2 hét) felépüléssel járó drasztikus műtéti megoldásokkal tudtak enyhíteni a túlzott izzadás panaszaival jelentkező embereken.

A világújdonságot jelentő ONIX terápia – mely egyelőre csak két rendelőben érhető el az országban, köztük nálunk – azonban a bipoláris rádiófrekvencia segítségével véglegesen képes megszüntetni a hónaljaknál az izzadást azzal, hogy ott az izzadság- (eccrin) és illat (apocrin) mirigyek működését meggátolja. Az ONIX terápia kezelési protokollját hosszú évek kutatásai előzték meg.

„A szabadalmaztatott multi-mikrotűs RF (rádiófrekvencia) technológiát alkalmazó ONIX készüléket kifejezetten a páciensek nagy tömegét érintő, rendkívül kellemetlen hiperhidrosis és osmidrosis problémáinak biztonságos kezeléséhez fejlesztették ki az innovatív, dél-koreai orvos-esztétikai vállalat, a Shenb mérnökei. Számos klinikai tanulmány igazolja a speciális beavatkozás rendkívüli eredményességét. A kezelés tartóssága és hatásossága megegyezik a sebészeti eljárásokéval, azonban a felépülési idő és a nem kívánt mellékhatások kockázata a készülék alkalmazásával minimálisra csökkenthető.” – olvasható az eljárás ismertetőjében.

A kezelés speciális protokoll szerint történik, amelyet a Shenb szakemberei kifejezetten a szabadalmaztatott berendezés beállítási lehetőségeihez mérten alakítottak ki. A speciális hiperhidrosis elleni kezelésnél szabadalmaztatott hűtőrendszer fokozza a páciens komfortérzetét.

Hogy történik a kezelés?

A kezelés előtt

Az első találkozó alkalmával egy részletes konzultáció keretein belül az orvos feltérképezi a páciens kórtörténetét. Feltárják, hogy van- e bármilyen kizáró tényező, áll-e valamilyen betegség a túlzott izzadás háttérben, valamint a szakorvos ellenőrzi a kezelendő terület állapotát. Ha nincs kizáró ok, a páciens számára alkalmas időpontra megbeszélik a terápiát.

A kezelés menete

  • A szőrtelenített és fertőtlenített területen egy teszt segítségével meghatározzuk a mirigyek elhelyezkedését, majd injekciós érzéstelenítést alkalmazunk.
  • Az érzéstelenítő hatásának kialakulása után (kb. 10-30 perc) kezdődhet a terápia.
  • Egy-egy hónalj esetén a kezelés időtartama kb. 20-30 perc, az érzéstelenítés miatt az eljárás során mindössze enyhe kellemetlenség tapasztalható.
  • A már kezelt területet jegelni kezdjük, hogy azonnal csökkentsük a mellékhatásként jelentkező bőrpírt, duzzanatot és diszkomfort érzést.

A kezelés után
A kezelést követően a szakorvos fertőtleníti a kezelt területet, majd steril kötést helyez rá, melynek 24 óráig kell fent maradnia. A felépülési idő kb. 3-5 nap, lehetséges mellékhatások jelentkezhetnek enyhe véraláfutás, átmeneti ödéma illetve bőrpír formájában.

Az első 24 órában kerülni kell a forró vizes tisztálkodást és zuhanyzást. Az első héten ne végezzünk izzasztó vagy izzadást serkentő testedzést (erőnléti, túrázás, tenisz, golf, stb.) ne szaunázzunk, ne fogyasszunk alkoholt. Hűtőborogatás szükség szerint alkalmazható, illetve fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (víz).

Valóban elég egyetlen kezelés?

A legtöbb esetben már az első kezelés is 80-90 %-ban enyhíti a tüneteket, de alkati sajátosságok miatt elképzelhető, hogy szükség van második alkalomra is. Ebben az esetben két kezelés között 3-6 hónapnak kell eltelnie, s az ismétlő terápia ára 50%-kal kedvezőbb az elsőnél.

Nem káros az izzadás meggátlása?

Mindössze tenyérnyi területen kezelünk a két hónaljban. Mivel összesen kb. 3 millió izzadságmirigyünk van (a legtöbb a talp, tenyér, homlok és hónalj zónáiban, ám testszerte, mindenhol jelen vannak, hogy a test hűtését szolgálják) az ONIX terápia nem gátolja meg, de nem is erősíti fel az egyébként természetes és szükséges izzadást a test más területein.

Klinikai tanulmány

1.B. Cho, J. Park, Z. Zheng, K. H. Yoo, H. Kim, Split‐axilla comparison study of 0.5‐MHz, invasive, bipolar radiofrequency treatment using insulated microneedle electrodes for primary axillary hyperhidrosis. Skin Res Technol. 2018; 00:1–10 https://doi.org/10.1111/srt.12591

Anyajegy eltávolítás kimetszéssel, szövettani vizsgálattal

Anyajegy eltávolítás kimetszéssel, szövettani vizsgálattal

Az anyajegy, melyet orvosi néven naevusnak neveznek, egy pigmentsejtek csoportjából álló, általában barna színű folt. Azonban az anyajegyek változatos színben és formában lehetnek jelen a bőrön. A legtöbb anyajegy ártalmatlan, de ritkán daganatossá tud válni.

Tovább olvasom
Lézeres bőrmegújító kezelések

Lézeres bőrmegújító kezelések

A lézeres resurfacing  egy bőrmegújító beavatkozás, mely javítja a bőr általános állapotát, megjelenését és kezeli a bőr apróbb egyenetlenségeit.

Tovább olvasom
Sensolite terápia - immunrendszer erősítés

Sensolite terápia - immunrendszer erősítés

Bőr-, nemigyógyász és kozmetológusként nap mint nap tapasztalom, mennyire fontos az immunrendszer erősítése. A különböző betegségekből való kigyógyulás, illetve az orvosesztétikai beavatkozások utáni gyors felépülés, a hegesedés elkerülése bizony nagyrészt immunrendszerünktől függ.

Tovább olvasom

Legfrissebb cikkek

Összes kategória

Áprilisban minden Teoxane terméket 10 % kedvezménnyel vásárolhat meg rendelőnkben!

Áprilisban minden Teoxane terméket 10 % kedvezménnyel vásárolhat meg rendelőnkben!

Adja le előre leadja rendelését, s munkatársaink készséggel összekészítik Önnek csomagját.

Tovább olvasom
ClinicCare professzionális kozmetikumok

ClinicCare professzionális kozmetikumok

A téli hideg különösen próbára teszi az arc finom bőrét, a szem és a száj környéke pedig kifejezetten érzékennyé válhat. Jól esnek a forró fürdők, de a bőrnek komoly próbatételt jelentenek, hiszen nagyon kiszárítják azt. Intenzívebb és célzottabb bőrápolásra van tehát szükség!

Tovább olvasom
Skin booster kezelés

Skin booster kezelés

A Skin booster kezelés a mezoterápiás eljárások közé tartozó anti-aging, vagyis bőrfiatalító kezelés, mely során a bőr mélyebb rétegeiben visszapótoljuk az évek során elveszett hialuronsavat, így javítva a bőr minőségét, vízmegkötő képességét, rugalmasságát, hidratáltságát.

Tovább olvasom