FbPixel

Koronavírus Tájékoztató (COVID-19)

Tisztelt Pácienseink!

 

Egyre többen érdeklődnek a rendeléssel kapcsolatban.

A jelen helyzetben a rendelés a szokott rendben zajlik.

Továbbra is várjuk pácienseinket.

A Covid-19 vagy más néven Koronavírus terjedése Magyarországon -köszönhetően a hathatós politikai intézkedéseknek- egyelőre kontroll alatt tartott. A Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály folyamatosan ellenőrzi a helyzetet és frissíti a követendő járványügyi és infekciókontroll szabályozást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalán az alábbi linken érhető el tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok

A rendelő munkatársai betartják az általános óvintézkedéseket, mind embertársaink, mind magunk fokozott biztonsága érdekében.

Az alábbi linken olvashat bővebben az általános óvintézkedésekkel kapcsolatban.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/540-altalanos-ovintezkedesek-az-uj-koronavirus-fertozessel-kapcsolatban

Nem hagytuk el és nem is hagyjuk el az országot,

A tervben lévő konferencialátogatásokon és továbbképzéseken nem veszünk részt.

Fokozottan fertőtlenítjük a páciensek által kézzel érintett felületeket (kilincsek, asztal felületek, telefonok, terminálok, számítógép billentyűzet)

Pácienseinknek és munkatársainknak is elérhető érkezéskor, távozáskor a bőrfertőtlenítő szer használata.

A megfelelő kézmosásról és kézfertőtlenítésről a rendelő területén kihelyezett tájékoztatók állnak a páciensek rendelkezésére.

Az alábbi linken is elérhető a kézbedörzsölés megfelelő menete:

https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/464/WHO%20az%20alkoholos%20kézbedörzsölés%20menete.pdf

 

Mikor merül fel az új koronavírus fertőzés gyanúja?
Mit a teendő ilyenkor?

 

  1. Ha Ön vagy családtagja hirtelen belázasodik, köhög vagy nehezebben lélegzik, és az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus vagy esetleg arról van tudomása, hogy új koronavírussal igazoltan fertőzött személlyel érintkezett, akkor mielőbb hívja fel telefonon háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. (Arról, hogy aktuálisan mely területeken terjed a közösségben az új koronavírus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: gov.hu Mondja el háziorvosának a tüneteket és azt, hogy az elmúlt időszakban pontosan hol járt külföldön vagy azt, hogy hol és mikor találkozhatott olyan személlyel, aki igazoltan új koronavírussal fertőződött. A telefonálás lehetővé teszi, hogy indokolt esetben az orvos a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja anélkül, hogy a betegnek meg kellene jelennie a háziorvosi rendelőben. Ez segít megelőzni a fertőzések terjedését is. Feltétlenül kövesse az orvos útmutatásait, és működjön együtt a népegészségügyi hatósággal.
  2. Amennyiben nem lázas, nem köhög, de az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus, akkor javasolt, hogy az utazást követő 14 napban figyelje magán a tünetek esetleges jelentkezését. Csak akkor hívja háziorvosát, ha tünete jelentkezik. Ne akarjon tesztet elvégeztetni új koronavírus kimutatása céljából, amennyiben nincs tünete!
  3. Ha a környezetében tud olyan emberről – legyen magyar vagy külföldi állampolgár ‒, akinél hirtelen láz, köhögés vagy nehezebb lélegzés jelentkezett és az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus, lehetőleg kerülje vele a személyes találkozást, érintkezést. Kérje meg őt, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe, és telefonon értesítse a háziorvost vagy a háziorvosi ügyeletet, valamint működjön együtt a népegészségügyi hatósággal.

Tisztelettel kérjük pácienseinket, amennyiben a fenti lehetőségek közül bármelyik is fennáll az Ön esetében, jelezze felénk időpontjának lemondásával.

Végezetül, szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem megértésüket és rugalmasságukat.

Kollégáimmal együtt megteszünk mindent, hogy a legfrissebb információkat felhasználva a legkörültekintőbben járjunk el ebben a nehéz helyzetben, miközben maximálisan fókuszálunk a legfőbb célunkra: az Önök legmagasabb szintű ellátására.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérem keressenek bennünket elérhetőségeinken keresztül.

 

 

Budapest, 2020.09.01.

Dr. Harmos Ferenc

Dr. Harmos Bőrgyógyászati és Lézeresztétikai Centrum vezetője