FbPixel

Dietetika

okleveles dietetikus

Polonkai Zsófia

Ki is az a dietetikus? Mikor forduljunk hozzá?

A dietetikus, főiskolai végzettséggel rendelkező szakember, aki segít kialakítani a helyes étrendet, ezen belül is a különböző betegségekhez társuló diétákat. Alapvető feladata, hogy az segítséget nyújtson azokban a megbetegedésekben, melyek a táplálkozással függenek össze.

Mi a tanácsadás célja?

A táplálkozással kapcsolatos információk átbeszélése, iránymutatás a megfelelő és egészséges életmódhoz, étrendhez.

Szakterületek, specialitások

  • gyermek dietetika, dietetika (gyermek-és felnőttkori túlsúly / testsúlyvesztés okának feltárása, diétás kezelése, kisgyermekek táplálása, táplálkozása, egészséges táplálkozás és életmód, gasztroenterológiai betegségek, IR diéta, táplálékallergia vagy táplálékintolerancia, emésztőrendszeri megbetegedések)

Tanulmányok:

  • 2018-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, dietetikusként
  • 2011-ben aerobik edzői végzettséget szereztem

Munkatapasztalat:

MRE Bethesda Gyermekkórháza – vezető dietetikus

Feladataim:

Akut vagy tartós betegség esetén, fontos a mielőbbi gyógyulás, a jó állapot, a jó közérzet elérése, fenntartása. Ennek érdekében elengedhetetlen a páciens mentális megsegítése mellett a különböző diéták betartása.

Ilyen esetben (pl. különböző ételallergiák, anyagcsere betegségek: cukorbetegség, krónikus, felszívódási zavarokkal járó bélgyulladások (pl. Chron) a kezelő orvossal, és egyéb szakemberrel együttműködve, segítséget nyújtunk az otthoni diéta megtervezésében, gyakorlati kivitelezésében, az életmódváltásban.

A tanácsadáson konzultálok a pácienssel, gyermekek esetében a szülővel és a gyermekkel, kikérdezem őket étkezési szokásaikról és segítek kialakítani egy olyan életmódot, étrendet, mellyel megkönnyítjük a mindennapokat, és elérjük a kívánt célt, a lehető legjobb állapotot.

Útmutatást adok a nyersanyagválogatásban, az ételkészítésben, étkezési praktikákban, trükkökben.


Mit hozzon magával a tanácsadásra?

  • Egy min. 3 napos étrendi leírást, melyben tüntesse fel, hogy pontosan mit és mikor evett? Továbbá amennyiben lehetséges, írja le az ételekhez tartozó mennyiségeket is.
  • Labor vizsgálat eredményeit 
  • Orvosi szakvéleményt, diagnózist

Dietetika konzultáció áraink

Dietetikai konzultációk  
Dietetikai tanácsadás - 1 óra   15 000 Ft
   
Életmódváltó program - 10 hét - 3 db. 1 órás, 3 db. 30 perces konzultáció

  60 000 Ft

Életmódváltó program - 20 hét - 6 db. 1 órás, 6 db. 30 perces konzultáció 120 000 Ft