FbPixel

Cikkek

  • Időszak: 2021-01-01 - 2021-01-31

Összesen 40 db cikk

Acne a várandósság alatt

A terhesség során jelentkező akne nem az aknék egy speciális formája. Számos esetben kialakulhat attól függetlenül, hogy korábban voltak-e hasonló bőrpanaszok. Több lehetőség is rendelkezésre áll a terhesség során jelentkező akne kezelésére az otthoni ápolástól kezdve a gyógyszeres terápiáig.

Tovább

Skarlát

skarlát egy bakteriális fertőzés, amely olyan páciensekben alakul ki akiknél streptococcus fertőzés áll fenn. A skarlát bőrtünetekkel, illetve torokfájdalommal és magas lázzal jár együtt.

Tovább

Szemölcs

A közönséges szemölcs kicsi, bőrszínű és leggyakrabban a talpon és kézen van. Érdes felszínű, néha feketés pontokkal tarkított bőrkinövések, melyek bevérzés következményei.

Tovább

Rosacea

rosacea egy krónikus lefolyású gyulladásos bőrbetegség, mely leggyakrabban középkorú hölgyeknél alakul ki. A tünetek az arca lokalizálódnak.

Tovább

Pikkelysömör

pikkelysömör egy általános bőrbetegség, mely a bőr sejtjeinek életciklusát befolyásolja. A betegség miatt a bőr sejtjei a normálisnál gyorsabban jutnak el a bőr legalsó rétegéből a legfelsőbb rétegébe, ezáltal formálva vastag pikkelyt, hámlást, viszkető, vörös bőrfelszínt.

Tovább

Körömgomba kezelés

A körömgomba egy gombás jellegű fertőzés, mely egy vagy több körmöt érinthet. Fehér, vagy sárga folt formájában indulhat. Amennyiben a gomba tovább terjed a teljes köröm elszíneződéséhez, megvastagodásához, felrostozódásához, a köröm leválásához vezethet.

Tovább

Jóindulatú elváltozások a bőrünkön

Bőrünkön, a kor előrehaladtával számtalan különböző színű, alakú, nagyságú és kinézetű elváltozások jelenhetnek meg, melynek hátterében több tényező állhat. Számos esetben azonban vírusos eredetű szemölcsök jelennek meg. Ezek mind jóindulatú elváltozások, melyek elsősorban szépészeti problémát jelentenek. Sok esetben azonban a nagyság, vagy az elhelyezkedés miatt már mindennapi tevékenységeket is korlátozhatják.

Tovább

Ótvar, impetigo

Az ótvar (impetigo) egy nagyon fertőző bőrbetegség, mely leggyakrabban a gyermekeket és csecsemőket érinti. Általában piros sebek formájában jelentkezik az arcon, különösen a száj és orr körül. A sebek fájdalmasak, viszketnek és mézsárga pörk jelenik meg rajtuk.

Tovább

Gombás fertőzés

A gombás fertőzés a bőrünkön bárhol kialakulhat. Általában éles szélű, vöröses színű, kerek, enyhén hámló, viszkető bőrtünet formájában jelentkezik. A hajlatokban nedvedzéssel is járhat. Időnként az elváltozás szélén apró hólyagokból álló koszorú alakulhat ki

Tovább

UV sugárzás

A legveszélyesebb óráknak a 11-15 óráig tartó időszakot tartjuk nyáron.  Ilyenkor rendkívül fontos a megfelelő fényvédelem. Természetesen előtte és utána is erős az UV sugárzás, de ezt megfelelő fényvédelemmel még kompenzálni lehet.

Tovább

Legfrissebb cikkek