Bőrápolás

Hogyan ápold bőrödet életkorod szerint?

A rendszeres bőrápolás minden életszakaszban különösen fontos, de egyáltalán nem mindegy, hogy adott életkorban milyen termékeket használsz. Ha nem vagy biztos benne, hogy az életkorodnak megfelelően viseled gondját bőrödnek, ez a cikk Neked szól!

Tinédzser kor

A tizenévesek számára a zsíros bőr, pattanások és mitesszerek jelentik a legnagyobb küzdelmet. Ha Te is a tinik közé tartozol, a legfontosabb tanács: soha, de soha ne kezd el otthon kinyomni a pattanásokat! Fertőzéseket, további gyulladásokat, akár életed végéig megmaradó hegeket okozhatsz ezzel. Inkább irány egy szakképzett kozmetikus, súlyosabb esetben bőrgyógyász!
Amire mindenképp szükséged lesz: arclemosó, tonik, bőrtípusodnak megfelelő krém.

20-as évek

A pattanások általában a húszas évekre már elmúlnak, ekkor a bőr feszes, sima, kollagénben, hyaluronsavban gazdag. Érdemes már ebben az életkorban nagy hangsúlyt fektetni a bőrápolásra, hogy idősebb korodra is ragyogó és szép maradjon. Figyelj oda arra, hogy mindig alaposan tisztítsd meg a bőrödet, használj vitaminos arcpakolásokat, ha szükséges, kozmetikus tisztítsa ki bőrödet és alvás előtt mindig mosd le a sminkedet!

Amire mindenképp szükséged lesz: arclemosó, hidratálókrém, bőrtípusnak megfelelő nappali és éjszakai krém, bőrradír

30 éves kor felett

30 éves kor körül a bőr már veszít rugalmasságából, gyakran szárazabbá, fakóbbá válik, és megjelennek az első ráncok is. Ebben az időszakban még nagyobb odafigyelést igényel a bőr megfelelő hidratálása, így bevetheted a különböző, vitaminos arcmaszkokat is. Kozmetikus szintén segíteni fog a megfelelő arckezelés kiválasztásában.
Amire mindenképp szükséged lesz: arclemosó, hidratálókrém, bőrtípusnak megfelelő nappali (fényvédős) és éjszakai krém, bőrradír, szemránckrém

Negyvenéves kortól

40 éves kor felett a bőr még rugalmatlanabb és sérülékenyebb. A kollagén-, elasztikus – rostok és a hyaluronsav mennyisége fokozottabban csökken. Ekkor már reggel és este is vedd elő a ránctalanító krémeket, illetve a magas víztartalommal rendelkező hidratálókrémeket. Ebben az időszakban sokan megfontolják a különböző lézeres, arcfiatalító szépészeti kezeléseket. Ha ezek Nálad is szóba jöhetnek, keress egy megbízható, szakképzett orvost!

Amire mindenképp szükséged lesz: arclemosó, hidratálókrém, bőrtípusnak megfelelő nappali (fényvédős) és éjszakai krém, bőrradír, magas víztartalmú ránctalanító krémek

Természetesen az egészséges táplálkozásról, rendszeres testmozgásról és megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad megfelezkedned! Ezek legalább annyira képesek befolyásolni bőröd állapotát, mint a különböző arcápolási termékek.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?