Botox kezelés

A botox injekció botulinum toxint tartalmaz, melyet a Clostridium difficile nevű baktérium termel. A botox gátolja az idegvégződésben lévő ingerületátvivő anyag, az acetil-kolin felszabadulását, ezáltal megbénítja az izom összehúzódását. A botoxot nem csak ránctalanításra használják. Nyaki dystonia, fokozott hónalji izzadás, szemtengelyferdülés során is alkalmazzák a botox kezelést. Az esztétikai kezelések során leggyakrabban a homlok, a szemöldök közötti és a szemek környékén lévő úgynevezett dinamikus ráncok kezelésére javasolják.

Botox kezelés folyamata

Egy vékony tű segítségével juttatjuk be az izomba a botox -ot. A szúrások számát a kezelendő terület nagysága, az izom aktivitása is meghatározza. A szúrás során enyhe feszítő jellegű fájdalom jelentkezhet.

Mi a teendő Botox kezelés után?

A  Botox kezelés után rögtön visszatérhet a mindennapi életbe. Pár óráig még észlelhető a szúrás helyén pirosodás. A kezelés helyén tilos a masszírozás, ill. 4-5 órán keresztül álló, vagy ülő helyzetben érdemes lenni, hogy a botox nem tudjon szétszóródni. A végleges hatás 6-7 nappal a kezelés után áll be és 4-12 hónapig észlelhető.

Milyen a Botox kezelés hatása?

A kezelt izom működése gátlódik, a dinamikus ránc ezáltal eltűnik. Az arc fiatalos, kisimult lesz.

 

 

2 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?